دفاتر تجاری از اقلامی است که در شرکت ها و سازمان ها وجود داشته و موارد بسیاری در آن ها درج شده است. زمانی که ثبت شرکت انجام می شود باید ابتدا پلمپ دفاتر تجاری اخذ شود بسیاری از شرکت ها و اشخاص حقیقی اطلاعات کاملی در این زمینه ندارند به همین دلیل در این مطلب به بیان اطلاعات کلی در رابطه با دفاتر تجاری و نحوه پلمپ آن می پردازیم ابتدا دفاتر تجاری، انواع آن و به تعریف آن را مطرح خواهیم کرد.

 

 

 

آنچه-باید-درباره-پلمپ-دفاتر-تجاری-بدانید

 

دفاتر تجاری در چهار دسته دفاتر کل، دفاتر رومه، دفاتر کپیه و دارائی تقسیم می شود.

 

دفتر کل

از مهمترین دفاتر تجاری که در شرکت باید تنظیم شود و تمام اطلاعات معاملات و اطلاعات شرکت در آن ثبت شود همچنین تجار موظفند در پایان هفته و بصورت هفتگی طبق دفتر رومه آن را تکمیل کنند.

 

دفتر دارائی

دفتر دارائی نیز از دفاتری است که با توجه به نام آن تمام دارایی های شرکت اعم از موارد نقدی، غیر نقدی، بدهی ها و پرداخت هایی که صورت گرفته است؛ در این دفتر بصورت سالانه یادداشت می شود و برای آن مهلت و زمانی تعیین شده که ۱۵ فروردین ماه آخرین زمان تکمیل این دفاتر است.

وجود دفاتر دارایی باعث می شود تا تاجران و اشخاص حقیقی و حقوقی میزان سود و زیان خود در سال گذشته را طبق برآورد هایی که در این دفتر وجود دارد بررسی کنند تا در صورت کاهش سوددهی به دنبال راهکار و دلایل آن باشند.

چنانچه اشخاص حقوقی این دفتر را تنظیم می کنند باید آن را به دارائی تحویل دهند در غیر اینصورت شامل پرداخت جریمه خواهید شد زیرا مرجع مربوط به رسیدگی آن اداره دارائی است.

 

دفتر کپیه

طبق ماده ۱۰ در قوانین تجارت این دفاتر شامل تمامی صورت جساب ها و مراسلات انجام شده در شرکت است که طبق تاریخ ورود و به صورت مرتب شده در آن ثبت و نگهداری می شوند در بسیاری از شرکت این دفتر به نام دفتر اندیکاتور معرفی شده و مورد استفاده قرار می گیرد.

 

دفتر رومه

این دفتر شامل اطلاعات روزانه فعالیت تاجر است و طبق ماده ۷ قانون تجارت باید در پایان هر روز تکمیل و معاملات روزانه در آن ثبت شود.

 

دفتر کل و دفتر رومه جزو دفاتر اصلی شرکت هستند و وجود آن برای تمامی شرکت ها اامی است.

تمامی تاجرین، صاحبان کسب و کار، شرکت ها، کارآفرینان و غیره موظف هستند تا دفاتر تجاری خود را پلمپ نمایند.

 

کاربرد پلمپ دفاتر

پلمپ کردن دفاتر علاوه بر اینکه اطلاعات شرکت را به صورت دسته بندی در اختیار بازرس، سهامداران و مدیرعامل شرکت قرار می دهد در ارائه اظهارنامه مالیاتی همچنین دریافت کارت بازرگانی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

 

دلایل رد شدن دفاتر تجاری

دفاتر که به اداره ارسال می شوند باید مورد پذیرش سازمان باشند در غیر اینصورت رد شده و تائید نمی شوند. در ادامه چند مورد از دلایل رد شدن دفاتر را بیان می کنیم.

•ارسال دفاتر سال قبل به جای دفاتر جدید

•وجود صفحات سفید زیاد در دفتر تجاری ( صفحاتی که بیش از اندازه قسمت خالی داشته باشد و یا صفحاتی که به صورت دست نخورده و سفید باشند منجر به سوء استفاده افراد سودجو خواهند بود.)

•درج اطلاعات نادرست در دفاتر تجاری و اجتناب از حقیقت

•عدم درج و ثبت فعالیت های شرکت

•فعالیت هایی که مرتبط با خدمات نمایندگی و شعبه شرکت است باید در دفاتر تجاری مندرج باشند و عدم وجود آن به عنوان تخلف محسوب می شود.

•مخدوش بودن و خط خوردگی مطالبی که در دفتر ثبت شده

•محو کردن و مخدوش شدن مطالب

•زمانی که دفاتر از پلمپ خارج شده باشد و یک یا چند برگ آن از بین رفته باشد.

 

 


ثبت شرکت دفاتر ,شرکت ,دفتر ,  ,تجاری ,پلمپ ,دفاتر تجاری ,  دفتر ,می شود ,این دفتر ,در این ,پلمپ دفاتر تجاری ,دفاتر تجاری بدانیدمنبع

مقررات ثبت شرکت ها راجع به شعبه شرکت خارجی

ثبت شرکت در دانمارک

ثبت برند برنج

بررسی ماهیت تشکیلا ت و مؤسسات غیرتجاری

لزوم اجازه سازمان بورس جهت ثبت شرکت سهامی عام و یا افزایش سرمایه آن ها

انواع اوراق مشارکت

ثبت شرکت معرق کاری

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

پیشبینی سوالات فیزیک کنکور98 دانلود فیلم جوکر 2019 سفارش اینترنتی تخت دو نفره پایاعمده سوالات استخدامی مشاغل ریلی راه آهن متصدی ترافیک فروش گاو صندوق به صورت اینترنتی فروشگاه Seo قالیشویی غرب تهران canon-tamir